Låt länets alla resor synas i reseplaneraren

Stockholms län har som mål att kollektivtrafiken ska öka. Landstingets trafikförvaltning, som hanterar kollektivtrafiken, tar i dag hand om frågor som rör såväl den upphandlade som kommersiella kollektivtrafiken.

För att tydliggöra den kollektivtrafik som finns, bör därför all kollektivtrafik ingå i reseplaneraren för länet. I dag finns exempelvis de kommersiella båtlinjer som trafikerar den populära stadsdelen Hammarby Sjöstad. Söker man i dag på sträckan "Nybroplan" och "Hammarby Sjöstad" på sl.se, får man ingen träff på Hammarby Sjöstad. Jag skickade därför ett meddelande till SL på Facebook och fick svaret: "Hej Ulrika, M/S Emelie tillhör inte SL trafiken utan du finner mer information här: http://ressel.se/sv/ms-emelie/ Du kan inte söka resor utanför Stockholms län på sl.se. Du kan använda resrobot.se för att söka resor i hela Sverige. I övrigt får jag önska dig en trevlig dag. /Caroline, SL".

Hittar inte Hammarby Sjöstad
Jag hade fått nys om att trafikförvaltningen hade öppnat sin reseplanerare för kommersiella aktörer - och hörde därför av mig till SL igen. Jag fick då svaret: "Hej igen Ulrika, Det stämmer då måste du dock klicka i "Sök med fler resebolag" efter det att du sökt resan. Knappen finns ovanför resorna i grått. Du kommer då att slussas vidare till resrobot.se. / Caroline, SL".

Jag har sökt efter knappen, men hittar den inte. Ja, det spelar kanske inte så stor roll. Eftersom "Hammarby sjöstad" inte går att söka på, kan du inte få upp alternativet "Sök med fler resebolag". För resenären ska det vara enkelt - och så är det inte med nuvarande system.

Reseplaneraren Stockholmstrafiken
Trafikförvaltningen borde döpa om sin reseplanerare till "Stockholmstrafiken". Då kan den lätt få med sina andra varumärken, som Waxholmsbolaget och Trafik i Mälardalen. Dessutom ryms de kommersiella aktörerna utan problem.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Komma in i godmansuppdraget

God man: En krånglig process att inreda

Lämnar som god man