Själviska bostadsrättsägare i brevlådefejd

Två fastigheter på Södermalm i Stockholm ligger i fejd om sina brevlådor med Arbetsmiljöverket och Posten. Myndigheten anser att Posten inte behöver dela ut brev eftersom brevinkasten sitter för högt upp på dörren, mellan 161 och 179 cm. Postens arbetsmiljöansvarige Magnus Nordberg anser att han "skulle behöva basketspelare för att dela ut post här". Fastighetsägarna anser att Posten ska sluta gnälla och fortsätta dela ut posten.

Länk till DN-artikeln "Brevlådestrid på Söder"

Belastningsskador är det största arbetsmiljöproblemet som finns i Sverige. Människor sliter ut axlar, ryggar och armar för att de arbetar i arbetsställningar. En av Arbetsmiljöverkets viktigaste uppgifter är därför att förhindra den typen av arbetsskador uppkommer. Att dela ut brev i lådor som har fel höjd kan väl vem som helst räkna ut är slitsamt för kroppen. Dessutom springer brevbärarna i trappor dagarna i ända, vilket sliter på deras knän. Därför har jag i många år helhjärtat stött brevbärarnas kamp för bättre placerade brevlådor och till och med kämpar för postboxar i entrén, trots att det är till min egen nackdel som bostadsrättsinnehavare.

Så får jag i dagens DN läsa att Hans Wallenberg, ordförande i bostadsrättsföreningen Bellman på Söder, anser att hans förening inte ska behöva byta dörrar för att "det har delats ut post i åratal i föreningens fastigheter med nuvarande brevinkast - utan problem". Hur vet han det, undrar jag? Visst vet han att posten har delats ut, men att så har skett utan problem har han ingen aning om - om han inte har sprungit där själv förstås.

Hoppas att både Arbetsmiljöverket och Posten står på sig, så att de boende vid S:t Paulsgatan 23 och Bellmansgatan 28 - och säkert en rad andra tjuriga fastighetsägare - får fortsätta att hämta ut sin post vid Postens företagscentrum på Rosenlundsgatan tills dess att de har bytt dörrar.

Kommentarer

Magnus sa…
Det finns även ett inslag på www.svt.se/nyheter
play rapport sök "post".
Där visas både brevlådor och Herr Wallenberg upp i bild.
Gandolf sa…
Sanslöst kul när reportern på rapport ska demonstrera hur högt brevlådorna sitter. Och sen förstår inte herr Wallenberg varför posten pratar om arbetsmiljöproblem. Smart kille.

La ut rapports inslag på Youtube så ni hittar det lite lättare.

http://www.youtube.com/watch?v=a_9Z18DeWQk

Populära inlägg i den här bloggen

Komma in i godmansuppdraget

God man: En krånglig process att inreda

Lämnar som god man